Selvhjelpsgrupper

Lunner Frivilligsentral starter opp selvhjelpsgrupper. Har du lyst til å være med? Ta kontakt med oss, så finner vi en gruppe til deg.

Aldersgruppe: For alle

Selvhjelp, handler om hvordan du har det nå - ikke om hvorfor det er slik, eller hvem som har skylden. Selvhjelp starter i det øyeblikk du innser at du har et problem og ønsker å gjøre noe med det. 

I en selvhjelpsgruppe møter du andre som også ønsker å gjøre noe, med sine utfordringer. Sammen bruker dere egne erfaringer, til å skape refleksjon og finne veien ut av problemene.   

  • Selvhjelp bygger på kunnskap du allerede har
  • Selvhjelp er å se hva du gjør med andre mennesker - og hva du tillater andre mennesker å gjøre med deg
  • Selvhjelp er å søke støtte og kraft hos mennesker som skjønner hva du holder på med

Mål med selvhjelpsgruppe

Arbeidet i en selvhjelpsgruppe handler ikke om å nå et spesielt mål eller lære seg en spesiell teknikk. Målet er å få i gang en forandringsprosess, slik at hver og en kan finne sin egen vei. En selvhjelpsgruppe er altså ikke et kurs der du tilføres kunnskap utenfra, men et forpliktende arbeidsfellskap, der du henter din kunnskap innenfra. 

Ingen leder

I en selvhjelpsgruppe, er det ingen leder og ingen profesjonelle hjelpere. Alle er deltagere. Alle har ansvar. Basisen for arbeidet er kunnskap om egen og felles problematikk. De første gangene gruppen møtes, får gruppen hjelp av en igangsetter. Igangsetter hjelper til med de praktiske rammene og gir gruppen de verktøyene de trenger. 

Har du lyst til å være med i en gruppe?

Ta kontakt med oss på frivilligsentralen, så finner vi en gruppe til deg. 

Ønsker du mer informasjon om selvhjelpsgrupper? Se: https://selvhjelp.no/

2024 © Lunner Frivilligsentraler