Lørdag 22 April 2023
Kl. 12:00 - 16:00, Søndre Oppdalen grendehus
Den store klesbyttedagen
Naturvernforbundet i Gran og Lunner og Lunner Husflidslag samarbeider om å arrangere klesbyttedag lørdag 22 april 2023

Ta med inntil 7 rene, hele og fine plagg og få byttelapper som du kan bruke til å skaffe deg nye plagg. Vi tar imot barne- og ungdomsklær, dame- og herreklær, ikke sko eller sportsutstyr.

Tidspunkt for innlevering av klær: Fredag 21.04.23, kl 16-18 på Gran bibliotek, Roa bibliotek eller Husflidshuset, Haakenstadlinna 149, 2740 Roa

Det blir anledning til å lære om enkle reparasjoner og endringer/omsøm av klær, også hjelp til enkle reparasjoner. Vi stiller med dyktige folk som kan vise ulike teknikker.

Husflidslaget har åpen kafe

Klær er et miljøproblem. 8 prosent av de globale klimagassutslippene kommer fra tekstilproduksjonen, og det er mer enn alle utslipp fra fly- og båttransport til sammen. Vårt klesforbruk er ikke bærekraftig. Likevel har mange av oss lyst til å fornye garderoben. For å kunne gjøre dette på en mer miljøriktig måte, arrangerer Naturvernforbundet i Gran og Lunner i samarbeide med Lunner husflidslag.

Klesbytting kan bidra til å gi plagget lengre liv. Hvis ikke du vil bruke plagget lenger, kanskje noen andre vil? Om et plagg brukes dobbelt så lenge, halveres miljøfotavtrykket fra produksjonen av plagget. Derfor er det viktig å bruke klærne så lenge som mulig, kjøpe kvalitet når du kjøper nytt, og satse på gjenbruk i form av klesbytte, omsøm eller reparasjon, om det er plagg du ikke bruker.

Klesbyttedagen er en anledning for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte, for deg som trenger tips og hjelp til enkle reparasjoner/omsøm. Dine klær kan få et nytt liv i ditt eget eller i en annens klesskap.

Velkommen til en morsom og bærekraftig dag! 

2024 © Lunner Frivilligsentraler