Søndag 25 Februar
Kl. 19:00 - 20:30, Grua kirke
Flygelkonsert - og åpning av jubileumsåret Grua kirke 100 år!
Velkommen til første arrangement i jubileumsåret! Grua kirke har fått flygel og vi inviterer til gratis flygelkonsert!

Berit Skjørshammer, leder av Lunner menighetsråd, åpner jubileet. Menighetsrådet har i anledning jubileet anskaffet et flygel til Grua kirke, og flygelet brukes for første gang under flygelkonserten. 

Robert Johannesen, lokal restaurerer av gamle pianoer og flygeler, presenterer historien til Blüthner- flygelet i Grua kirke.

Konserten gjennomføres av de lokale pianistene Oscar Mendoza, Thomas Sanger- Elnæs, Mirjam Kringen-Torberntsson og Anders Kringen-Torberntsson. Gratis inngang.

Om pianistene: 

Oscar har vært ansatt som organist i Kirken i Lunner siden 1992. Han er født i Spania og har sin musikkutdannelse fra Kongelige musikkhøyskole i Madrid, med spesialitet innen piano/klaver. Oscar har også studert piano på Musikkhøyskolen i Oslo.

Thomas er utdannet komponist og musikkviter fra Trinity College Dublin. Han er en flittig brukt akkompagnatør ved lokale kulturarrangementer og konserter foruten å arrangere egne konserter. Thomas underviser ved musikklinja på Hadeland videregående skole.

Mirjam er utdannet kammermusiker og akkompagnatør med mastergrad fra Norges Musikkhøgskole (2011). Som utøver beveger hun seg mellom ulike sjangere, og har den siste tiden fordypet seg i jazz. Hun har erfaring fra barneforestillinger og konserter over hele Norge, og har bl.a. turnert for Rikskonsertene i flere år. Mirjam er ansatt ved Barratt Due Musikkinstitutt hvor hun underviser piano og teori ved talentprogrammet Musikk på Majorstuen. Hun har også elever her på Hadeland.

Anders tok sin mastereksamen fra Norge musikkhøgskole i 2012 som solist i Rachmaninovs 2. klaverkonsert og har siden virket som solopianist, akkompagnatør og kammermusiker. Siden 2018 jobber Anders også som pianolærer ved Musikklinja på Gjøvik Videregående Skole. Han har også studert utøvende piano ved Kungliga Musikkhögskolan i Stockholm, og har fått veiledning fra en rekke anerkjente norske og utenlandske pianister som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Malcolm Martineau, Staffan Scheja med flere.

2024 © Lunner Frivilligsentraler