Onsdag 20 Mars
Kl. 17:00 - 21:00, Oppmøte ved Friluftshuben på Harestua
Nybegynnertur på rando

Velkommen til nybegynnertur på rando. Dette er en tur for deg som kunne tenke deg å gå toppturer på ski, og er en lavterskeltur i nærmiljøet. Det fysiske målet er Bislingen (692 moh), men selve turen er i seg selv målet og læringen som ligger i den.

Kort:

- tur for nybegynnere (passer deg som er i er ok form, men ny på rando)

- krav til toppturski/sko/feller (eget, leid eller lånt utstyr - fra f.eks. BUA)

Kurset begynner i Friluftshuben, 5min gange fra Harestua stasjon. Turen er omtrent 5km tur/retur, og høydeforskjellen fra start er ca. 200 hm. Toppen ligger på ca. 690 m.o.h. og kan gi god utsikt både mot Varingskollen i Sør, Romeriksåsen mot Øst og Lygna mot Nord. Og ikke minst en vakker stjernehimmelen på klarværsdager.

Visste du at Bislingen trolig har fått navn etter planten Røssling, som det finnes mye av her oppe på platået? På gammel hadelandsdialekt heter nemlig denne Bisling.

Om turen

På turen oppover følger vi en kupert og morsom scooter-trasée. Nedfarten kan gjøres på flere måter; enten følger vi samme løype som oppover eller man kjører “off-piste” utenfor preparerte løyper avhengig av føre, gruppe og ønsker.

Timeplan

17:00 - oppmøte Friluftshuben (Vannebos vei 169). Workshop med gjennomgang av topptursekken, utstyr, teknikk, gjennomgang av utstyr, tilpasning av bindinger m.m)

18:45 - avgang i bil fra Friluftshuben (ca. 15min kjøring). Transport er inkludert og ordnes av guiden.

Krav til deltakerne

Du som deltaker må være i grei fysisk form, men uten krav til å ha gått på toppturutstyr tidligere. Kjennskap til eget/lån/leid utstyr er en fordel, men ikke et krav da vi bruker litt tid før avgang til nettopp dette. Du bør kunne håndtere nedkjøring med toppturski i moderat bratt terreng, men dette er altså en tur for nybegynnere som ikke har testet topptur eller for deg som har gått litt før og ønsker oppfriskning.

Før turens start har vi en felles samling i Friluftshuben med sjekk av utstyr. Det er hver enkelt deltaker sitt ansvar å sørge for at utstyret på pakkelista er tatt med og er klart til bruk. På denne turen er det med turleder som har erfaring og kompetanse om både området og turledelse. Turlederne tar avgjørelser på veivalg ut fra forholdene. Det er lagt til flere, korte felles pauser og når du er med på fellestur følger du flokken din fra start til slutt. Kanskje har du noe å lære av sidemannen?

Krav til utstyr

- Toppturski, støvler og staver. husk feller til skiene

- Jakke og bukse egnet for dagens forhold (bomull, gore-tex, ull)

- Varmejakke (dun) i sekken

- Noe energi (snacks, drikke) i sekken

- Hodelykt med godt nok lys til en trygg nedfart (sjekk at batteri er fulladet!)

- mobiltelefon med batteri

Utstyr du eventuelt mangler kan lånes i BUA Harestua som ligger i samme lokale hvor vi møtes/starter.

Praktisk info

Maks 8 deltakere på turen.

Parkeringsmuligheter (gratis) utenfor Friluftshuben på Harestua, eller ved Harestua stasjon

Tog til Harestua stasjon både fra Gjøvik og Oslo

Deltakeravgift: kr 150,- for DNT-medlemmer og kr 250,- for andre.

For påmelding:
https://aktiviteter.dnt.no/register/Nybegynnerturparando1_11032024120218?_gl=1*1vmlnfq*_ga*MTc4NTI4ODc2Ny4xNzA3NTY4MjU3*_ga_63XYTWFZRL*MTcxMDE2MDYzNS42LjEuMTcxMDE2MDY1MC4wLjAuMA..*_fplc*VkYxWjlNb2lEY1JEazBYZyUyRlNiJTJCQWtxM2NNWlZobyUyRmVaUUl3Q3VaUHVTJTJGSnFtYnF3QkJFTmgwaXIxc1hsc1hYcndta3pEb202OEkxNUNkVVIwc1RGOFQ2OE04cWQ5NWl3YkJ5dGN0cDdxQkJmbDdaVVZoTnJNR2lrJTJCYm1nUSUzRCUzRA..*_ga_3MMQDD50CZ*MTcxMDE2MDYzNS42LjEuMTcxMDE2MDY1MC40NS4wLjA.*_gcl_au*MTgxMzE3MDQ5Ni4xNzA3NTY4MjU5#/

2024 © Lunner Frivilligsentraler