Søndag 22 Oktober 2023
Kl. 13:00, Lisbergveien, 2740 Roa, Norge
Vandring i gammalskauen
Visste du at skog ikke bare er skog? Hva er forskjellen på kulturskog og gammelskog? Visste du at det i gammelskog kan finnes trær som er mer enn 200 år gamle?

Naturvernforbundet i Gran og Lunner ønsker å invitere deg med på en vandring i eventyrlig gammelskog søndag 22. Oktober klokken 13. Vi vil møte gammel uberørt skog med tilhørende biologisk mangfold i form av arter, naturtyper og økosystemer. Kanskje vi til og med får et glimt av huldra?
Med oss på turen har vi leder i Naturvernforbundets skogutvalg, Gjermund Andersen. Han vil fortelle og vise oss eksempler på hva som kjennetegner gammelskog, i tillegg til å forklare hvorfor verning av gammelskog er så viktig.

Det vil også være små drypp av kulturelle innslag under turen.

Turen går til Larshus , som ligger på Hadeland Østås. Larshus ble i 2021 vedtatt som naturreservat og består av store områder med sammenhengende gammelskog og en rikmyr (kalkmyr med orkideer). Turen er på ca 4 km.
Vi møtes på Koperudtoppen (Parkering Oppdalslinna v/innkjøring til Lisbergvegen)

Naturvernforbundet i Gran og Lunner arrangerer turen i gammalskauen til ære for Simen Andrè Skjervum som forlot oss så altfor tidlig. Gammelskogen var viktig for Simen

2024 © Lunner Frivilligsentraler