Guddommelig galskap

Teater Innlandet og John Nyutstumo gjester Bergosenteret med kåseriet Guddommelig galskap mandag 13.5.2019 klokken 12.00

«Nobelprisvinner, nazist og notorisk landstryker» slik starter John Nyutstumo sitt teaterkåseri om den store og omstridte dikteren Knut Hamsund.  

I guddommelig galskap blir vi med på Hamsunds livsreise – fra han ble født i Vågå og oppveksten i Nordland, via tilværelsen som sulten og fattig forfatterspire, til posisjonen som en av Norges fremste romanforfattere. Før fallet og vanæren som fulgte hans støtte til den tyske okkupasjonsmakten og Adolf Hitler.

Vi blir kjent med Hamsunds store verk, hans politiske tankegods, hans forhold til sin Marie og hans laster og rastløshet.

Vi får høre novellen «En ganske alminnelig flue av middels størrelse» som flettes inn i historien om forfatterens liv og virke.   

John Nyutstumo

John er fast ansatt som skuespiller og kunstnerisk rådgiver ved Teater Innlandet. Han var med på å starte Tramteateret i 1976, og var medlem til det ble nedlagt i 1986. For Teater Innllandet har blant annet spilt i Bør Børson jr., Om menn og mus, Skogsmatrosen, Pippi Langstømpe og Bukkene Bruse vender tilbake. De siste årene har han turnert teaterkåseriene Blådansen og Vilmarksdikteren, om Vidar Sandbeck og Mikkjel Fønhus.   

2020 © Lunner frivilligsentral