Munnbindstatus 4. desember 2020

Som sikkert mange har fått med seg, produserer frivillige hjemmesydde munnbind, som deles ut gratis, til de som har behov for det.

Symaskinene har gått varme både på frivilligsentralen på Roa og hjemme hos de frivillige syerne. Det produseres stadig nye munnbind. Munnbind i nøytrale farger og munnbind med julemotiv eller munnbind laget av litt mer fargesprakende gardinstoffer fra 70 - 80 - og 90 tallet. 

Drøyt 30 frivillige har vært i aksjon. Noen har sydd, noen har tredd strikk, noen har hatt stryke tjeneste og noen har gjort klar informasjonen som skal inn i posene, sammen med munnbindene. Noen har sydd 20 munnbind og noen har sydd mangle flere. Noen har sydd hjemme og noen har vært innom frivilligsentralens systue og bidratt der. 

Munnbindene deles ut gratis, til de som har behov for munnbind. Munnbindene er laget basert på rådene for produksjon av hjemmesydde munnbind, på standard.no.

Men, det er ett spørsmål vi stadig stiller oss, på systua. Hvor mange munnbind har det blitt totalt? Vi har ikke helt oversikten, det må vi innrømme. Men, litt forsiktige estimater viser at vi har passer 2000 munnbind, med god margin. 

Vi trodde da vi begynte å sy munnbind, at nå kommer det til å minke på stofflageret på frivilligsentralen. Men, det er fremdeles ganske mye stoff i skapene. Basert på stofflageret, kan vi sy mange tusen munnbind til. Men, dette tar på for både de som syr og ikke minst tar det på symaskinene. Så nå står 2 maskiner og venter på litt ekstra service. Vi håper resten av maskinene greier litt til, før de tar juleferie. 

Det er fremdeles utdeling av gratis munnbind på følgende steder:

  • Service-Torget på rådhuset
  • Frivilligsentralen på rådhuset
  • Frivilligsentralen på aktivitetshuset på Harestua (åpningstider legges ut på Facebook)
2024 © Lunner Frivilligsentraler