Smittevern i frivilligsentralens aktiviteter

Nå som aktivitetene vår starter opp utendørs, trenger vi litt hjelp av dere som skal være med.


Veldig mange av våre frivillige og deltagere er i risikogruppen. Ikke at de har større risiko for å bli smittet enn andre, men fordi konsekvensene ved sykdom kan blir verre.  

Hvordan skal vi i fellesskap sikre, at alle som deltar på våre aktiviteter, oppfører seg på en måte som utgjør en minst mulig risiko for å spre smitte? Det skal være så enkelt som mulig å gjøre de rette tingene. 

Et eksempel: Her på frivilligsentralen har vi tre møterom. I to av disse rommene, kan det maksimalt være 4 personer. For å sikre at det bare er fire personer der og at de holder maksimal avstand, er bordene satt i en formasjon som sikrer god avstand. I tillegg er det bare 4 stoler i rommet. Hvis noen da ønsker å være 5 personer i rommet, må de ta en bevist avgjørelse om å hente en stol til, de må flytte rundt på bordet osv. Vårt håp er da at de rekker å tenke seg om en gang til, før de utsetter andre for smittefare. 

Hvis du har ideer til hvordan vi sikrer våre arrangementer, er det fint om du tar kontakt med oss. Alle gode ideer mottas med takk. 

Selv om det nå er veldig lite smitte i denne kommunen, er det nå vi lager gode rutiner, for kommende smittebølger. Det er nå vi lærer hvordan vi forholder oss til hverandre, når vi er sammen med andre. 

 #takkforatdubryrdeg

2024 © Lunner Frivilligsentraler